Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2011 12:57 - Взривът в редакцията – перфектният номер
Автор: kalinkamenov Категория: Политика   
Прочетен: 1943 Коментари: 1 Гласове:
1



Взривът в редакцията на известна медия - перфектният номер. Взривът е повече от уникално замислена акция, проведена перфектно, изпълнена брилянтно и със сигурност ще остане неразкрита.

Когато говорим за медии, винаги се сещам за една лекция по чуждестранна журналистика, в която ясно ни бе разяснена силата на „четвъртата власт”. В лекцията ставаше въпрос за следното.
Действието се развива през 60-те години в САЩ. Водещ вестник изпраща свой кореспондент някъде около Куба. Минава седмица, журналистът си седи и нищо не се случва. Обажда се в редакцията и ги пита какво става. Той само седи и нищо. Те му казват да си седи, ЩЕ СЕ СЛУЧИ. След 2-3 дни виден политик заклеймява някакъв си бунтовник и назряват размирици.
Журналистът вече има какво да предава и е първи, защото е там. Макар и седмица да е дремал.

Склонен съм да мисля, че сега историята е същата. Вестникът набра скорост с „флашките”, но явно свършиха. И за да няма спокойствие, хоп бомба.

Чисто свършена работа,

защото взривът е ефектен, но няма пострадали. Добре обмислен и поставен на точното място. Пук, чупи стъкла, малко щети, но много шум.
Естествено, вестникът ще пише, поне в два три броя, а това са 2-3 седмици.

Не знаят


Естествено, че хората във вестника няма да знаят нищо. Не е и нужно да знаят, защото, ако знаят, може да се издадат. Ако приемем, че изданието е свързано с основен противник на управляващите, който има повече от силна служба в службите, можем да допуснем, че ще го направи така, както трябва.

Подобен род удари са просто уникални. Ще намеся още едно правило в журналистиката.

НАПРАВИ СИ НОВИНА


И на кръст да ги разпънат журналистите от медията,  нищо няма да разберат в МВР. Важното е друго. Някъде в София, в някой апартамент или къща в момента има човек, който се хили и с интерес гледа ефекта от своята работа. Това е човек, който, повярвайте ми, няма да бъде намерен. Следствието ще удари на камък. Но то това е и целта на ухиления.

Прави постановка и удря властимащите с бата не през глезените, а направо през колената. За да им олекне стойката. Ударът е пряко срещу работата на Цветан Цветанов, който ще бъде разпънат, защото няма да може да направи нищо. Опозицията ще го изяде за този взрив и то с пълно основание. Нервичките му няма да издържат. Шамарът е толкова звучен, че повече няма и накъде.

И друго. Всичко това става в деня, в който у нас идват на посещение  четирима еврокомисари - комисарят за вътрешни работи Сесилия Малмстрьом, комисарят по здравеопазването Джон Дали, комисарят по финансово планиране и бюджет Януш Левандовски и комисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни, който е и заместник-председател на ЕК.             


Просто с интерес ще следя развръзката....  

 







Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - НЕЩО ГРЕШИШ , АВТОРЕ....
10.02.2011 18:20
ЕФЕКТА НА Т.Н., "БОМБИЧКА" ....МАЛКО СИ Я НАДЦЕНИЛ....!
ТОВА Е ИЗРАЗ НА БЕЗСИЛИЕ У .....КАДРИТЕ НА ДС И РЗС!
ОТЧАЯН ОПИТ .....ЗА ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА "БЕЗРЕДИЦИ " В ДЪРЖАВАТА, ПРЕДИ ВАЖНИ СРЕЩИ---КАКТО СЪС ЗАПАДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ....ТАКА И СЪС РУСКИТЕ
ДОГОВЯРЯЩИ ОТ "РОСАТОМ"!!!!!!!!!!!!!!!

ЕЛЕМЕНТАРНО Е КАТО ЗАМИСЪЛ...ПО ДОРИ И КАТО ИЗПЪЛНЕНИЕ!!!!
НЯМА КРЪВ ,...НЯМА РАЗРУШЕНИЯ.....САМО ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТЪР,ФОЕРВЕРКИ...И ДИМКИ!

"РОСАТОМ ", ИСКА КРЪВ .......ЗА СПЛАШВАНЕ И СПЕЧЕЛВАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ!
ТАКА , ..НЯМА ДА СТАНЕ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1555253
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031