Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 16:04 - Президентът „Х”-мен
Автор: kalinkamenov Категория: Политика   
Прочетен: 1402 Коментари: 0 Гласове:
1



Странно нещо е да си властимащ. Играеш се с животите на хората. Днес казваш, че ще вдигаш заплати, а утре решаваш, че няма да вдигаш. Днес казваш едно, утре друго. Да ви е познато това!? Това е стилът на управление в ЕТ „България - Бойко Борисов”. Защо питам ли, защото само да се върнем до миналата седмица и да си припомним: „Президентският пост изобщо не е нужен на партия ГЕРБ и ни идва в повече”.
Малко по-късно същия ден: „Президентският пост за ГЕРБ е важен и ние ще положим всички усилия да излъчим достоен кандидат...”
Днес станахме свидетели на „...ще кажа президента на ГЕРБ на 4 септември”.
Изборите са в края на октомври. Има няма два месеца битка ще води ГЕРБ с другите политически партии.
Толкова ли е уверен Бойко Борисов в поддръжниците си, че може да им заповяда да подкрепят президента на ГЕРБ? Казва и ордите тръгват?
Това може да означава две неща. Първо, Цветан Цветанов, като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, вече е подковал положението. Второ, ГЕРБ просто самозабравено подценява себеуважението на гласоподавателите. Мнението на „подкованите” ще е едно, но свободомислещите, които станаха зависими от Ет-то, ще изразят друго мнение.
В момента социолозите се надпреварват да изтъкват „добри” проценти в полза на ЕТ-то, но фактът е, че в момента те са далеч от изборните резултати, с които Бойко Борисов пое държавата, навява на мисли разумните хора.
И ако тогава аурата на Краля Слънце светеше и излъчваше промяна на статуквото, то днес, след всичките поредици от гафове, нещата не са толкава добри. Просто промяната се изроди в управление на ЕТ ”България – Бойко Борисов”. Управление, което ще се запомни със „стандарта за министър” в лицето на Мирослав Найденов, „стандарта за полицейщина” в лицето Цветан Цветанов и неговите имоти, и СРС-тата му, и кадруването му в съдебната система, със „стандарта няма пари, няма и фискален резерв вече” стопен от Симеон Дянков и т.н.
И след всичко това можем да се запитаме какъв ще е „стандартът” на ГЕРБ за президент?
По правата, наречена кандидат-президентска кампания, вече бягат двама - Меглена Кунева, която Бойко Борисов откровено мрази, и Румен Христов от СДС.
И тук на дневен ред идва БСП. Столетницата все още не рискува да извади своя „коз от ръкава”, но скоро и това ще стане. А потенциалът на партията изобщо, ама изобщо не е за подценяване. Колкото и да неглижира президентския вот, Борисов може да бъде попарен, защото в този избор народът ще покаже и желанието си за предсрочни парламентарни избори. Това е отколешна мечта на опозицията, така че много възможности за игра няма.
И още нещо. Борисов охарактеризира своя кандидат като надпартиен. Това знак за страх ли е, след като всички стандартизирани управленци се издъниха, или чрез избора на персона без аналог ще се спасява вече загубеното политическото доверие на ГЕРБ.
В очакване сме на „Х-мен”, произведен от ЕТ „България – Бойко Борисов”.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1561965
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930