Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 10:57 - Бинокъл за убийства - пуснато осми ден
Автор: kalinkamenov Категория: Други   
Прочетен: 1163 Коментари: 1 Гласове:
0



image

3 глава
9 юни 2009 година, вторник сутринта 
    Комисар Огнян Николов стоеше изправен в кабинета и репетираше поздравителната ода за Мънч. Погледът му бе насочен към снимката на таблото на стената, от която го гледаше Рапона. Макар да бе средата на деня, в стаята не влизаше много светлина. От няколко месеца Скруч, както наричаха комисаря, бе пуснал щорите си на половина и отказваше да ги вдигне. Стаята по-скоро тънеше в мрак. Единствено шарената карта на София и ярко зелената възглавница на дивана зад вратата придаваха някакъв светъл нюанс на кабинета. Повечето колеги бъзикаха Скруч, че влизайки в стаята му, все едно влизат в долния свят. Комисар Николов не се притесняваше от това. Дори понякога проявяваше странното си чувство за хумор, отговаряйки, че техният свят, демек този извън кабинета му, е гладък и еднообразен.
    Скруч бе странен, но подреден служител. Средно висок, с доста оредяла побеляла коса, сини очи. Годините вече си казваха своето и това си личеше в лекото заобляне около кръста, а дупките на колана се бяха увеличили с две. Все пак дългогодишното редовно плуване бе оставило своя отпечатък и можеше да се каже, че комисарят е в много добра форма.
Рафтовете, определено доста прашни, бяха перфектно подредени, така че винаги знаеше кое къде се намира. Просто 25-годишната служба бе изградила в него непроменими навици.
    На вратата се почука.
    - Да, влез – каза комисар Николов.
    - Здравейте, господин комисар. Искали сте да ме видите – рапортува Методи Мънев.
    - Затвори – нареди Скруч. - Поздравления за добре проведената акция, Мънч. Отново си действал на своя глава, за което имаш порицание. Такава акция не се прави от двама души. Първо сте по-малко, второ има елемент на случайност. Недопустимо е. Това е причината да не получиш премиални за залавянето на Рапона. Знам, че подобно нещо е тъпо, но такива са разпоредбите отгоре. Иначе добра работа, момче. За пореден път доказа, че си умен и смел боец. Искам да ми напишеш подробен доклад за употребата на руматорида. Също така и за въздействието на изопрота върху теб. Усетил ли си отпускане, умора, отнесеност и т.н. Знаеш какво да пишеш.
    За момент се възцари тишина. Никой не проронваше нито дума. Чуваше се само приглушеното шумолене на листата, което идваше от високия орех на двора.
    - Това е от мен, Мънч. Прибирай се да почиваш.     Николов потри с ръка главата си. Искаше му се да поговорят и за нещо друго, но не събра сили да му го каже.   
    На излизане Мънев се опря на касата, обръщайки се към комисар Николов.
    - Николов, трябва да опиташ руматорида. Ще се почувстваш като на леден остров.
    Мънч прокара длан по наболата си брада и направи знак за „чао” на шефа си. Николов се приближи до вратата и хвана офицера за рамото. После го пусна го, без да каже нищо.

    Поклащайки глава с усмивка на лицето, комисарят изгледа как Мънч се отдалечава по главния коридор. За пореден път видя себе си, но преди 20 години.




Тагове:   Мила,   убийства,   бинокъл,   Лиса,   мънч,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - zJXmfmarvUfqshmSZY
30.05.2011 18:46
UUNxH6 , [url=http://wiydhpgmrdwb.com/]wiydhpgmrdwb[/url], [link=http://zbhrbwdxmgar.com/]zbhrbwdxmgar[/link], http://qftkrvwmawub.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1555284
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031