Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2010 12:05 - Теслата на полиЦая
Автор: kalinkamenov Категория: Политика   
Прочетен: 2320 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2010 12:16


  Бюджет! Гадна дума! Причината е, че от нея зависи животът на един НАРОД в една страна. И понеже май народ не остана, дайте да дадем на полиЦая. Жалкият униформен служител на реда, на когото гарантираме заплатата, а той не пропуска на улицата да си поиска своето.

Преди дни стана очевидно, ясно се показа, натърти се, посочи се с пръст, че България се превръща в мултицветанско милиционерска държава. Нарочно пиша по темета сега. Изчаках и попрочетох доста неща. Мина ден, два, три и всичко утихна.
Народът си затрая. Ето това сме ние. Тук ще вметна отвратително годната, унижаваща и потъпкваща самочувствието ни поговорка: „Преклонена глава сабя не я сече...”
Народът прие новината с погнуса. Изля чувствата си в два-три дни и толкоз. Просто колелото на живота се върти. И всеки улисан в ежедневието си и лашкан от съдбата в борбата да върже семейния бюджет гледа напред и в собствения си двор. Онези хрантутници в Парламента никой ни ги мисли, че и защо ли...
Но да се върна на темата. Стана ясно, че бюджетът на МВР ще бъде увеличен през 2011 година с 5%. С думи прости това означава близо 50 млн. лева. И ББ и ЦЦ направиха самодоволни усмивки.
Всъщност това е Наглост! Но народът си трае. Парите за култура са под 100 млн. лева. По този показател сме на последно място в ЕС. Просто класика! Режем пари от театри, за да напълним фуражките с левчета. Министърът на просветата Сергей Игнатов обяви, че бюджетът за образование и наука е 3.3%, а е бил 4,2%. И КАЗА НАПРАВО - под 3.5% са само неразвитите страни в Африка и Азия.
Това не са съкращения по време на криза, това не е гавра, това не са реформи! Това е геноцид! Геноцид спрямо народа, който е останал.
Ще дам пример, който за много хора може да се стори странен, но се надявам да ме разберат. Става въпрос за Турция. Няколко пъти съм ходил там през последните години. И служебно, и на почивка. Говоря за 2001 година. Просто имах повече време и пообиколих.
Уникално впечатление ми направиха училищата в Анталия, в самия град. Децата бяха с униформи. На джобчето имаше емблема на училището. Бяла риза. Спретнати, чисти, готини. Във всяко училище имаше пилон с националното знаме и портрет на Ататюрк. Тогава говорих с един българин, който ни беше гид. Той ми обясни така:
”В момента много пари се дават за образование, защото това е приоритет. Всеки ден на децата се повтаря:

„Учете сега, за да бъдем добре утре!”

Говоря за 2001 година. Миналата година ходихме на почивка. Видях същото и се сетих за онзи разговор.
Та мисълта ми е, че хората имат визия за развитието на държавата си. В продължение на години ИЗГРАЖДАТ САМОСЪЗНАИЕ, ТРУПАТ И НАДГРАЖДАТ САМОЧУВСТВИЕ.
Какво правим ние СЕГА?
Изграждаме и обгрижваме полиЦия. Превръщаме се плавно и постъпателно в тотална полицейска държава. 
Срам ме е, но викът ми е самотен писък в буря.             
В едно електронно издание се натъкнах на много интересни факти. Ще си позволя да ги препиша.
Оказва се, че България е страната с най-много полицаи на 100 хил. жители в ЕС. Общо 60 000 са служителите на министерството. Това е повече от Германия, Австрия, Франция и т. н. Бие ни само Кипър, но там е по обясними причини - има гранична полиция в разделената държава и т. н.
И какво излиза. Всички търпят лишения, а ченгетата надуват самодоволно тумбак.
Време ли е да прогледнем или отново ще преброим ден, два, три и ежедневието ще ни погълне с купищата несгоди и ангажименти. Може би ще стане така и господата около ББ ще си прокарат бюджета. Жалко!  
Аз пък ще им отговоря така: Не искам да живея в полиЦейска държава и да гледам теслата на полиЦая!
А вие...



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - дочо
03.10.2010 12:40
Да репресивния апарат преди всичло ! Тя нашата държава си милиционеро -социалистическа по принцип от едно време и нищо не се е променило . Ами освен 60000 ченгета ,сложете още около 200000 пенсионирани вкл. и военни и това е !!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1562659
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930