Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2022 13:15 - Бутни Кирил, за да падне Москва…
Автор: kalinkamenov Категория: Политика   
Прочетен: 920 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 01.07.2022 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да изгониш 70 руски дипломати и служители на посолството накуп е не само смел ход, но иска и кураж да го направиш. А такава акция по отношение на Русия у нас не си е позволявал никой.

Но на какво ставаме свидетели.

По време на управлението си премиерът Кирил Петков получи не един и два удара от руската посланичка Елеонора Митрофанова. Отношенията бяха на ръба на добрия тон, а военната агресия на Русия в Украйна, която Москва нарича „военна операция“, а целият свят война, само допълнително натягаха обстановката.

Но какво произтича от този ход на премиера в оставка Кирил Петков.
Изгонването на 70 служители, свързани с руското посолство, е красноречив акт, че страната не се ползва с нашето доверие. Това определено е удар върху руските хибридчици в България. А че такива има, спор няма. Този ход на премиера в оставка със сигурност ще даде отражение върху отношенията между двете страни за десетилетия напред.

В свое интервю пред Факти Илиян Василев – наш посланик в Русия 2000-2006 г., каза, че гоненето на толкова хора, които имат и агентурна мрежа от около 300-400 човека, е сериозен удар предвид задаващите се избори. Респективно, върху влиянието върху вота.

И в цялата тази картина, в този момент, в който се случва всичко това, има една дума, която играе основна роля – премиер в ОСТАВКА.

И така възниква ситуацията: Бутни Кирил, за да падне Москва...

И по точно - ако не беше в оставка, дали премиерът щеше да предприеме този ход.

Повод за това ни дава информацията след закритото заседание на парламента снощи. След него стана ясно, че да бъдат изгонени 70 души – посланици, технически и административен апарат в руското посолството, е било решено още на 9 юни. Това е седмица преди Слави Трифонов да развали коалицията.

Защо решението се обявява сега?
На премиера Петков, реално, сега му е по-удобно. Може да си казва: „Правя го и си тръгвам.“
И е така - най-вероятно си тръгва и отиваме на избори. Президентът утре ще връчи мандата на „Продължаваме промяната“. Ще видим какво ще стане.

Но основната теза на партиите в парламента е да се отива на избори. Така че Петков, реално, няма какво да губи.

Защо не го направи още на 9 юни?
Тогава кабинетът работеше и нещата си вървяха. Сега, когато кабинетът е в оставка, ръцете са доста по-развързани. Дали това е държавническо – едва ли. Дали е добър политически ход – пак е трудно да се каже.

Но знакът към Митрофанова е ясен – България сега не е това, което бе България при други премиери. България е член на ЕС и НАТО, а Митрофанова е пратена в европейска столица, а не някаква друга.


Тагове:   петков,   кирил,


Гласувай:
3



1. 1997 - Ясно, че не е израз на смелост
01.07.2022 16:06
и правителството в оставка вади чужди кестени.
Явно, че това не е страх от Москва, а страх от друга силна държава, която кара правителството да прави нещо, което българите не одобряват.
Да, България е в ЕС и НАТО, което я прави несамостоятелна, но българите не са още роби на пропагандата и имат самостоятелно мислене, което ще скрият под натиск. Били сме под Византия, Турция, ще изтраем и ЕС, оставайки българи и славяни.
цитирай
2. morskipesni - В колониите назначават генерал-губернатор,
01.07.2022 17:47
когото като си свърши работата по (бичуване, бесене, изтезаване и докарване на робите до гладна смърт или до кончина от болести), повишават в длъжност и отправят към по-високо стъпало в кариерата. Самият губернатор няма вина за това което извършва за суверена- че е съсипал държавицата, омърсил Природата, че разпалил нова етническа вражда, че е запратил аборигенския народ за пушечно месо в нова "необходима" война. Това са необходими злини, за да върви успешно нагоре кариерата му на пребогат, услужлив копой .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1563660
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930