Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2011 11:43 - Бинокъл за убийства - пуснато седми ден
Автор: kalinkamenov Категория: Други   
Прочетен: 2003 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2011 11:45


image


Полицаите от ниво „Делта”, които бяха минали щателен медицински преглед и можеха да използват руматорид, предварително пиеха 45 милилитра изопрот, който противодействаше на приспивателното.
    Според създателите на препарата след употребата на изопрот клинично здравият човек има 3 часа преди да усети умора, ако е влязъл в контакт с приспивателното. Достатъчно време, за да се проведе акция и да се изтегли от терена.         
    Младшият офицер се прехвърли на пасажерското място. Леко отвори дясната предна врата на астрата и приведен излезе на улицата без да затваря вратата. Мина зад колата и пресече тихо на бегом. В този момент гардът излезе от бентлито, подпря се на задния капак и зарея в небето. Дори не потрепна, когато Милчо го напръска в лицето. Строполи се зад колата, ококорил очи, и след миг заспа дълбоко.
    Свилена бе на четвъртия етаж. От апартамента й се виждаше едно голямо празно поле. Това я караше понякога да си мисли, че животът й също се превръща в едно голямо празно поле. На вратата се позвъни. Много добре знаеше кой е.
    - Идвам – каза тя.
    Рапона се бе облегнал на касата на вратата и се опитваше да придаде доволна гримаса на лицето си, с която да покаже, че е щастлив да я види. Всъщност щастието му се простираше до това да я изчука. Гардът до него бе с гръб към вратата и оглеждаше площадката.
В момента, в който Свилена отвори вратата, Мънч скочи тихо на междинната площадка и с всичка сила хвърли малък балон, пълен с руматорид, към вратата, след което отново се качи бързо нагоре. Балонът се удари в касата на вратата и се спука, при което опръска тримата на входа на апартамента. Свилена, Рапона и гардът се свлякоха на пода. Мънч преброи до 5 и се върна на междината площадка. Видя трите лежащи тела. С пистолет в ръка той слезе при тях. Извади оръжието на бодигарда и го издърпа в апартамента. Рапона бе паднал в антрето, така че само го намести, за да може да затвори вратата. Извади три „свински опашки” (б.а. – пластмасови закопчалки, използващи се за притягане на кабели в строителството) и върза ръцете им зад гърба.
    - Милчо, как си? – попита Мънч.
    - ОК, нещата са под контрол. Сладурът спи яко, чак хърка.
    - И при мен е чисто. Викай нашите, но да не идват със сирени.
    Милчо превключи на официалната честота на полицията и изстреля.   
    - Централа, тук 165. Чувате ли ме?
    - Тук централа, докладвай 165!
    - Четирима задържани. Адресът е „Красна поляна”, улица 164, №16. Имаме частна пратка за прибиране.
    След няколко минути на улицата паркираха три цивилни коли. Позивната „частна пратка” идеше да рече, че подкреплението трябва да е цивилно, а колите без отличителни значи.
    - Мънч, на линия сме.
    - Пускам ви, четири, вляво – упъти ги Мънч и натисна бутона за отваряне на входната врата. Бравата на входа звънна леко. Шестима цивилни служители на ВСОБ (б.а.-всеобща служба с организираната престъпност) влязоха във входа и след секунди бяха на етажа.
    - Ей, пак направи удар, Мънч. И то кой гепи, а – ухили се офицер Николай Николов. – Искам 5 минути усамотение с Рапона преди да почнат тъпите адвокатчета да ми обясняват правата му. За пет минути ще му изкарам и ангелите, и дяволите, и белия дроб, и черния дроб, и далака, и всичко що се намира в него. Такъв курс по анатомия ще му извъртя, че още повече ще заобича и биологията, и химията, с която се занимава. Толкова майки и бащи е разплакал, че ми се ще... 
    - Никсън, Никсън, не разбра ли, че ние действаме по правилата – подкачи го Мънч.
    - Ама аз по правилата ще го разколача. Първо това, после онова, ще спазя последователността, бъди сигурен.                       
    - Айде Ники, давай да се омитаме докато е тихо.
    Хората в кооперацията бяха свикнали с присъствието на мутри от време на време, така че ако някой бе препречил стълбището за минутка-две, това на никого не правеше впечатление. Двама полицаи бяха отцепили междинните площадки на петия и третия етаж, а другите, подхванали Рапона и гарда, се натикаха в асансьора. На входа имаше още двама, а колите бързо се придвижиха една след друга на улицата и спряха пред №16. За няколко секунди вкараха Рапона в първата кола, която тихо се изнесе. Още няколко секунди бяха нужни на втората кола, за да прибере гарда. Жертвата на Милчо вече бе осигурена. На офицер Слава Савов – Савата се падна честта да се изкефи на бентлито до паркинга на МВР. В жабката той намери 400 грама дрога. Две цивилни коли го охраняваха. Цялата операция продължи 5 минути.
    Мънч напусна последен апартамента на Свилена. Бе видимо доволен от акцията. Заради дрогата в колата Рапона щеше да стои в ареста доста време. При повече късмет - над половин година.



Тагове:   Мила,   книга,   бинокъл,   Лиса,   мънч,   мънев,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1566629
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930