Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 09:24 - За Калина, кратуната и още нещо
Автор: kalinkamenov Категория: Други   
Прочетен: 1493 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.12.2010 09:25


Случаят с фалшивата диплома на Калина Илиева за пореден път потвърждава две неща.
Първо, че каквото човек сам си направи, никой не може да му направи.
Второ, че всички грандиозни скандали тръгват от нещо малко и случайно.
В следващите редове ще направя малък паралел, в подкрепа двете правила, между фалшивата диплома на мома Калина и грандиозният шпионски скандал във Формула 1 от 2007-а.

Когато човек е кратуна, си оставя такъв за цял живот. Само така можем да си обясним действията на мнимата студентка в Берлин - Калина, която дава дипломата си за легализация с ясното съзнание, че е фалшива. Хипер наглост.

Явно момата е действала с мисълта, че просто в Министерството на образованието бият печат на дипломата и толкова. Нищо работа. Да, ама не! Хората проверяват, защото слагат подписа си под легализацията. Просто тая работа не е като оная, при която Калинка си е получила тапията. Дай ми, а после на ти. С думи прости.

Наглост плюс нахалство = на клиент на прокуратурата.

Ако не бе тръгнала за легализирала дипломата, още щеше да се бие в гърдите, че е учила в Берлин.

Почти по същия тъп и нагъл начин започна и скандалът във Формула 1 преди 3 години между Ферари и Макларън. Тогава инженерът в отбора на Ферари Найджъл Степни предава на Майк Къхлан от Макларън куп папки със секретна техническа информация.
Скандалът тръгна от съпругата на Къхлан. Естествено, че в цялата работа има замесена жена. Тя взима папките и отива в копирен център, който е в близост да базата на Макларън в Уокинг, за да копира нещата. Обикновеният човечец, който работи на ксерокса, вижда, че преснема документи на Ферари с гриф „секретно”. След като приключва с копирането, се обажда в централата на Ферари, за да каже, че е копирал нещо тяхно. И скандалът е налице. Ферари инициират разследване и после всичко стана ясно. Ефектът от това беше наказание и глоба за Макларън, а участниците получиха условни присъди.

Грандиозният скандал във Формула 1 тръгна от един обикновен и честен служител в копирен център. Важно е да отбележим думата честен. При Калина нещата са същите. Някой в Министерството просто си свърши честно работата. Браво. А мома Калина... Нея да не я мислим. За нея вече мислят прокурорите в две държави. Интересно е сега да видим къде са по-експедитивни и справедливи – в България или в Германия.




Тагове:   Калина,   диплома,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1567432
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930