Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 12:58 - Бинокъл за убийства - пуснато втори ден
Автор: kalinkamenov Категория: Други   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2011 08:32


image

- Мммм, да си помисля малко. Ох, ами... нека да бъде в жълтата купичка с жълта лъжичка – артистично влезе в ролята на принцеса Мила. – Или пък не... Почакайте моля, още не съм решила. Ще е по-добре да ям от бяла лъжица, защото бялото е светъл цвят и така ще се противопоставя на лоша магия, ако някой ми е направил такава за такъв фатален ден.
    - Ваше височество, не искам да ви притеснявам, но ако веднага не ми кажете с каква лъжичка искате да хапвате принцеския си корнфлейкс, рискувате да останете без закуска, гладна и жадна. Вашето сладко принцеско коремче рискува да ви се обиди, че не се грижите за него достатъчно добре.
    - Жълта купичка с бяла лъжичка – изстреля в отговор Мила, разбрала накъде отиват нещата.
    Баща й сипа корнфлейкс в жълтата купичка, която представляваше средно голяма чиния за супа, нарисувана отвън с шест патета. Поля хрускавите парчета шоколадов корнфлейкс с мляко и я пъхна в микровълновата за една минута. Подпрял се на плота, Стефан се загледа през прозореца, докато чакаше закуската на Мила да се стопли.
    Слънцето бе изгряло и вече започваше да гали с лъчите си. Тревата на двора бе леко росна и ухаеше  страхотно. Преди ден я бе окосил и през леко открехнатия прозорец в кухнята нахлуваха свежи талази. Унесен, с реещ поглед в прекрасната утрин, Стефан не усети кога към тях се е присъединила съпругата му Мария. Бе слязла тихо по стълбата и вече бе седнала на мястото на съпруга си на масата пред чашата с ароматно, току-що направено кафе. В момента, в който Стефан извади от микровълновата стоплената купа за Мила, видя Мария да го дарява с невероятна въздушна целувка и с още по-невероятна усмивка, с ясното послание: „Благодаря ти, скъпи, за кафето.”
    - Не е честно. Няма да играя така, защото докато принцесата ме експлоатира за закуска, кралицата ми изпива кафето. Това не е справедливо и рискувате прислугата да вдигне стачка – каза Стефан и тръгна с топлата купа към Мила, поставяйки я пред нея.
    - Бялата лъжичка, моля! – подсети го малката принцеса.
    - И малко мляко и захар за кралицата – добави Мария.
    Стефан се врътна по войнишки на пета, взе бялата лъжичка, млякото и захарта и с театрален поклон ги поднесе на масата. Настани се до Мария.
    - В знак на висша благодарност, кралицата и принцесата ви удостояват с целувки - каза Мария.

При което и двете се хвърлиха върху му, за да го целунат.
    - Ето това ме кара винаги да съм на ваше разположение, ваши височества – отвърна Стефан.
    Мария стана, сипа кафе на съпруга си и му го поднесе с поклон.
    - Лиса още ли спи? – попита той.
    - Да. Нека спи – отговори му тя.
    - Денят е прекрасен. Някакви идеи за днес? – попита Стефан.
    - За момента нямам. Може да направим лека разходка или просто да си прекараме деня вкъщи. Ако ще си останем, ще свърша малко работа, защото крайният срок за последния проект наближава. Може и да не работя сега по него, защото нещата не са страшни, но би ми дошло добре, ако си помогна малко – обясни Мария.
    Мила бързо си изяде закуската, преоблече се и излезе на двора.
    Вече минаваше 11, когато към кухнята слезе Лиса - сестрата на Мила, която бе с две години по-голяма от нея.
    Лиса бе по-затворена като дете, но много будна. Математиката й спореше и често се затваряше в стаята, за да реши някоя задача, която й се опъва. Лиса бе примерът, а Мила, като всяка по-малка сестра, се опитваше да й подражава. Двете бяха много силно свързани една с друга, въпреки че често се караха и спореха за какво ли не. Естествено, в основата на кавгите бе Мила, но Лиса бе свикнала с това.
Винаги белите започваха с „Лиса, какво направи пак?...”, въпреки че в основата на провинението бе по-малката.
    Лиса просто бе приела този факт. Много обичаше сестра си. Когато през една ваканция двете останаха разделени за две седмици, тогава разбраха и оцениха какво значи да имаш сестра.



Тагове:   Мила,   бинокъл,   Лиса,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinkamenov
Категория: Спорт
Прочетен: 1566945
Постинги: 105
Коментари: 526
Гласове: 134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930